donderdag 16 april 2015

Het leven van een kindercoach dag 4


Vandaag aan het werk geweest in groep 3, de hele dag van 8 tot 18 uur. 
We rekenen met de methode Rekenwonders. Het zijn echt 'wonders' die gebeuren. Zo lossen de kinderen, met behulp van concrete materialen en samenwerking, de volgende sommen op 25:5=5 en 5 groepjes x 5=25. Of verdeel 18 blokjes over 3 bakjes, hoeveel blokjes in elk bakje? Het gaat vooral om het proces naar het antwoord toe. Wat een inzicht krijgen ze zo.
Bij lezen hebben we het over kleefletters; je hoort harik maar je schrijft hark. Ik laat het goede woordbeeld zien. Verder ben ik nog getuige van een leuk gesprekje tijdens het naar de gym lopen. 
I: "Ik zou niet elke dag jarig willen zijn, want dat is niet fijn voor mijn konijn die vindt dat veel te druk". C: "Ik zou wel elke dag jarig willen zijn, maar dan ben ik straks wel ouder dan mijn moeder". 
Je zult misschien denken tot 18 uur? Werken met de kinderen is één ding, plannen maken en de informatie verwerken moet toch echt gebeuren als ze er niet zijn. 
Thuis ben ik blij mijn moeder te zien, zij heeft op de kinderen gepast en eet altijd mee op donderdag. Als ik even later mijn mail lees zitten er twee positieve berichten tussen. Een van de berichten is van www.ditisonzewijk.nl, waarop nieuws en informatie uit alle wijken van Helmond staat. Zij gaan een nieuwsbrief opstellen. Hierin wordt een artikel geschreven over de invloed van een echtscheiding op een kind. Ik mag als een van de adverteerders in gesprek met de organisatie. Ik ben heel benieuwd wat dat gaat brengen. Het andere bericht gaat over de vervolg-cursus waarde(n)vol communiceren met je kind, de data zijn vastgelegd. Op 8 september mag ik weer van start.
Deze avond zit ik met 3 inspirerende kindercoaches aan tafel in onze gezellige keuken. De een is gespecialiseerd in beelddenken, de ander in hooggevoeligheid en de derde geeft aandacht aan een gezonde leefstijl. Hoe kunnen we onze krachten bundelen? We noemen ons 'Passie voor kids' en aan het begin van het nieuwe schooljaar gaan we een bijeenkomst organiseren voor geïnteresseerde ouders en collega's. 
Nu lekker naar mijn bedje, welterusten! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten